Na Oddelku za matematiko FMF se zavedamo, da veliko naših študentov ne ve, kako uporabiti pridobljeno znanje in izobrazbo na svoji poklicni poti. Klasična poklica naših diplomantov sta programer in profesor matematike na osnovni ali srednji šoli; z razmahom finančne industrije je vedno več matematikov zaposlenih tudi v bankah, zavarovalnicah in drugih finančnih ustanovah. Veliko naših diplomantov pa je našlo tudi druge zanimive poklice, ustanovilo podjetja itd.

Na Srečanjih z matematiki in profesorji z diplomiranimi matematiki klepetamo o njihovi poklicni karieri.

V Mozaiku matematikov zbiramo njihove pisne pripovedi.

Na zaposlitvenem sejmu se spoznajo študentje in potencialni delodajalci.

Na nekaterih študijskih programih na Oddelku za matematiko je obvezen del predmetnika tudi praksa, ki jo (kot izbirni predmet) priporočamo tudi študentom 2. stopnje programa Matematika in IŠRM.

Spletna stran Kariernega centra Univerze v Ljubljani vsebuje veliko informacij o njihovih delavnicah, mreženju, iskanju prakse, obiskih delodajalcev itd. Predlagamo, da se na njihovi spletni strani registrirate in se naročite na obvestila.

Karierna svetovalka s Kariernega centra Andreja Jurček ima vsak ponedeljek na FMF uradne ure. Na svetovalko se lahko obrnete za pomoč pri načrtovanju kariere v času študija (priprava kariernega načrta, načini povezovanja z delodajalci, pridobivanje delovnih izkušenj, mreženje, članstvo v strokovnih društvih in organizacijah ipd.), za informacije o aktivnostih v času študija z namenom večanja zaposljivosti po diplomi, glede vprašanj o zaposlitvenih možnostih po končanem študiju, glede nadaljevanja študija, za pomoč pri pripravi pisnih predstavitev potencialnim delodajalcem, za pripravo na osebno predstavitev delodajalcu in simulacijo selekcijskega razgovora in drugem.

Študentom priporočamo, da se naročijo na zaposlitvene oglase na spletni strani FMF. Tam objavljamo tudi obvestila o kadrovskih štipendijah in praksah.

Priporočamo tudi, da študentje spremljajo razpise štipendij Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije, spletne strani študentskih servisov in prosta delovna mesta na spletnih straneh Zavoda za zaposlovanje.

Predlagamo, da všečkate stran FMF na Facebooku in da nam sledite na Twitterju.

Če imate še kakšno idejo, kako bi lahko izboljšali usmerjanje študentov pri zaposlitvi ali to spletno stran, nam to, prosimo, sporočite.